Välkomna till KiropraktorKompaniet!

KiropraktorKompaniet har kliniker i Stockholm City och i vackra universitetsstaden Uppsala

Människokroppen är otrolig på så sätt att många leder ska samarbeta för även de enklaste uppgifter. Bara att promenera kräver rörlighet i fötter, knän, höfter, rygg och armar. Dessa rörelser är förprogrammerade och styrs av kroppens egna nervsystem.

Vid skada eller hinder av dessa rörelser måste kroppen kompensera med nya, mindre väl fungerande rörelseuttag. Halta kan t ex vara ett sätt att minska smärta och göra det möjligt att gå kortare sträckor. Dessa ”nya” felaktiga rörelsemönster aktiverar muskler som inte främst är designade att utföra just den uppgiften.

Detta leder till ömma och trötta muskler som förhindrar kroppens naturliga läkningsförmåga. Kiropraktorn testar och letar upp dessa inskränkta rörelser och ömma muskler och behandlar dem. Efter en behandling kan kroppen få utrymme att läka sig själv.

Eftersom inget läkemedel eller annan främmande komponent ges till patienten så är kiropraktik en av de mest naturliga behandlingsformerna man kan få.

LPG-behandling

LPG – behandling är en unik patenterad massageteknik som används för behandling av olika tillstånd i hud, muskler och bindväv. Vävnaden masseras effektivt genom vakuumsug där två motoriserade rullar bearbetar vävnaden naturligt där program, effekt och pulseringar ställs in av terapeuten.

LPG- behandling kan med fördel rekommenderas till patienter med muskelsmärta, för människor som känner sig spända, för reducering av celluliter eller för att helt enkelt få en skön avslappnande förebyggande behandling.

Efter ett hårt träningspass där man utfört ovana rörelser eller om man tränat hårt kan DOMS (Delayed Onset of Muscle Sorness), dvs träningsvärk börja uppstå, oftast efter 12h – 24h. För dig som idrottar och behöver snabbare återhämtning och mindre träningsvärk för ett normalt rörelsemönster, rekommenderar vi starkt behandling med LPG- teknik.