Välkomna till KiropraktorKompaniet!

KiropraktorKompaniet har kliniker i Stockholm City och i vackra universitetsstaden Uppsala

Människokroppen är otrolig på så sätt att många leder ska samarbeta för även de enklaste uppgifter. Bara att promenera kräver rörlighet i fötter, knän, höfter, rygg och armar. Dessa rörelser är förprogrammerade och styrs av kroppens egna nervsystem.

Vid skada eller hinder av dessa rörelser måste kroppen kompensera med nya, mindre väl fungerande rörelseuttag. Halta kan t ex vara ett sätt att minska smärta och göra det möjligt att gå kortare sträckor. Dessa ”nya” felaktiga rörelsemönster aktiverar muskler som inte främst är designade att utföra just den uppgiften.

Detta leder till ömma och trötta muskler som förhindrar kroppens naturliga läkningsförmåga. Kiropraktorn testar och letar upp dessa inskränkta rörelser och ömma muskler och behandlar dem. Efter en behandling kan kroppen få utrymme att läka sig själv.

Eftersom inget läkemedel eller annan främmande komponent ges till patienten så är kiropraktik en av de mest naturliga behandlingsformerna man kan få.

Kiropraktik för gravida

När man är gravid sker stora förändringar i kroppen under en relativt kort period. Detta leder till ett förändrat rörelsemönster och kan ofta orsaka smärta. Många kvinnor som väntar barn får besvär i ländrygg eller bäcken, detta är också en vanlig orsak till att man blir sjukskriven.

På våra kliniker behandlar vi gravida och kvinnor som nyligen fått barn. Den kiropraktiska behandlingen ges från vecka 12. Syftet är att minska smärta och värk i nacke, bröstrygg och bäcken såväl under som efter en graviditet. När din graviditet gått så långt att det inte längre går att ligga på mage korrigerar vi behandlingsbänken så att du kan sitta, ligga på sidan eller rygg under behandlingen.