Välkomna till KiropraktorKompaniet!

KiropraktorKompaniet har kliniker i Stockholm City och i vackra universitetsstaden Uppsala

Människokroppen är otrolig på så sätt att många leder ska samarbeta för även de enklaste uppgifter. Bara att promenera kräver rörlighet i fötter, knän, höfter, rygg och armar. Dessa rörelser är förprogrammerade och styrs av kroppens egna nervsystem.

Vid skada eller hinder av dessa rörelser måste kroppen kompensera med nya, mindre väl fungerande rörelseuttag. Halta kan t ex vara ett sätt att minska smärta och göra det möjligt att gå kortare sträckor. Dessa ”nya” felaktiga rörelsemönster aktiverar muskler som inte främst är designade att utföra just den uppgiften.

Detta leder till ömma och trötta muskler som förhindrar kroppens naturliga läkningsförmåga. Kiropraktorn testar och letar upp dessa inskränkta rörelser och ömma muskler och behandlar dem. Efter en behandling kan kroppen få utrymme att läka sig själv.

Eftersom inget läkemedel eller annan främmande komponent ges till patienten så är kiropraktik en av de mest naturliga behandlingsformerna man kan få.

LjusTerapiMassage

Ljusterapi har blivit en vanlig behandling av årstidsbunden depression. Sjukdomen förkortas SAD efter den engelska benämningen ”seasonal affective disorder”. SAD är depression som kommer regelbundet under en viss period av årstiden och vanligen under hösten och vintern. Symtomen försvinner ofta under våren medan patienten är symptomfri under sommaren. Denna massagebehandling utförs i sittande position och med kläderna på framför ljusterapiutrustningen. Denna kombination av behandling ger en avstressande och energiberikande effekt.