Masssage för gravida

Gravidmassage

Under graviditetens gång förflyttas din kropps tyngdpunkt framåt som gör att bäckenet tippas framåt/nedåt och mer svank i ländryggen skapas som gör att muskelobalanser mellan buk- och ryggmuskulaturen uppstår. Kroppen kompenserar detta genom att man får en krökning i bröstryggen och mer svank i nacken, som resulterar i muskelspänningar och i många fall smärta i kroppen.

Vi på KiropraktorKompaniet har under flera år behandlat gravida, nyblivna mammor, där symtom som t ex bröstryggssmärta, ischiasbesvär, trötthetskänsla i ländryggen/bäckenet förekommer under/efter en graviditet.

Flera studier har visat att regelbunden massage under en graviditet ger flera fördelar.
Här nedan följer några exempel
• Lägre halter av stresshormon i kroppen
• Mindre smärta i ben och rygg
• Bättre sömn
• Mindre komplikationer under/efter förlossningen
• Reducerad ångest

Vi hjälper dig att förbereda dig inför förlossningen genom gravidmassage. Vi använder oss av en gravidbänk/gravidkudde som har plats för din gravidmage så ni ska kunna ligga så avslappnad som möjligt. Givetvis anpassar vi gravidmassagen som är på 40 min efter dina besvär.
KiropraktorKompaniet förebygger, behandlar och rehabiliterar de besvär som kan uppkomma under och efter graviditeten och ni får alltid tips och råd om vilka övningar som är viktiga att utföra före/under/efter graviditeten.

Saknar ni att ligga på mage? Eller vill ni bara slappna av? Har ni inga besvär så är en avkopplande massage alltid välbehövlig. Kom in till oss och få en avslappnande massage, för både dig och ditt barn. Från och med graviditetsvecka 13 är du välkommen att boka in en tid.

Välkommen!