FAQ

Vanliga frågor

En kiropraktor behandlar främst problem i rörelseapparaten, dvs smärta, stelhet och funktionsnedsättningar i kroppens leder och muskler. Vanliga sökorsaker är ryggskott, nackspärr, spänningshuvudvärk, skulder- och axelsmärtor

Ja. Studier och praktisk erfarenhet visar på att behandlingen är mycket säker. Vid all aktiv behandling kan det dock uppstå bieffekter. De vanligaste bieffekterna vid kiropraktisk behandling är ömhet vid det behandlade området, dessa kan kvarstå i några dagar.

Ring oss på 08- 611 61 61 alt. 018-10 00 10 och berätta om ditt besvär och funderingar så kan vi ge råd och förklaringar över telefon.

Normalt kommer man till oss mellan tre och fem tillfällen. Ibland kan det krävas färre men vid vissa besvär även flera behandlingar. Detta beror oftast på hur länge man gått med besvären innan man får hjälp.

Kiropraktorer och naprapater jobbar oftast med patienter som har samma typ av besvär. Tekniken kan skilja sig något mellan terapeuter men strävan är att behandla orsaken och inte bara symtomen till besvären. Det viktigaste är att du hittar någon du litar på och att denne gör sitt yttersta för att hjälpa dig.

När du kommer till oss får du berätta om dina besvär, sjukdomshistorik och förväntningar på besöket. Därefter görs en noggrann medicinsk undersökning med ortopediska och neurologiska tester. Behandlingen anpassas sedan efter dina behov och kan bland annat innefatta kiropraktisk ledjustering, nålbehandling, laser, töjning av muskler, ergonomisk undervisning och hemövningar. Vi sätter också gemensamt upp mål med behandlingen gällande återbesök och förväntade resultat.

Nej. Vi har dock samarbete med flertalet försäkringsbolag och ingår ofta som vårdgivare i sjukförsäkringar. Kolla med din arbetsgivare vad som gäller för just dig.

Du behöver inte gå igenom din smärta ensam. Ta kontakt idag.

© All rights reserved

Öppettider

Stockholm :
VARDAGAR: 07.00-19.00
HELGER: 10.00-15.00

Öppettider

Uppsala :
VARDAGAR: 09.00-17.00
HELGER: 10.00-15.00