Välkomna till KiropraktorKompaniet!

KiropraktorKompaniets smittskyddspolicy 2020

9/4-2020

KiropraktorKompaniet följer noggrant rapporteringen både lokalt och internationellt samt inväntar riktlinjer för framtiden. Tills dess har vi öppet och tillämpar strängaste hygienrutiner med ständig renhållning och ytdesinfektion.  Detta inskränker tråkigt nog på sådana trevligheter som vatten, kaffe, fasta handslag och andra bekvämligheter vi vanligen erbjuder.

Vi ber att du som patient tar ansvar för att undvika besök om du misstänker att du är smittad – detta med hänsyn till övriga patienter och vår personal. I händelse av smitta hos vår personal kommer denna person ej tjänstgöra och vi hoppas du som patient har överseende med att du kan tilldelas en annan kiropraktor utifall detta sker med kort varsel.

KiropraktorKompaniet har kliniker i vackra Uppsala och i Stockholm City

Människokroppen är otrolig på så sätt att många leder ska samarbeta för även de enklaste uppgifter. Bara att promenera kräver rörlighet i fötter, knän, höfter, rygg och armar. Dessa rörelser är förprogrammerade och styrs av kroppens egna nervsystem.

Vid skada eller hinder av dessa rörelser måste kroppen kompensera med nya, mindre väl fungerande rörelseuttag. Halta kan t ex vara ett sätt att minska smärta och göra det möjligt att gå kortare sträckor. Dessa ”nya” felaktiga rörelsemönster aktiverar muskler som inte främst är designade att utföra just den uppgiften.

Detta leder till ömma och trötta muskler som förhindrar kroppens naturliga läkningsförmåga. Kiropraktorn testar och letar upp dessa inskränkta rörelser och ömma muskler och behandlar dem. Efter en behandling kan kroppen få utrymme att läka sig själv.

Eftersom inget läkemedel eller annan främmande komponent ges till patienten så är kiropraktik en av de mest naturliga behandlingsformerna man kan få.

 

 

 

Välkommen!